10 znakov inteligentných ľudí

Chcete zistiť, či máte niektoré znaky inteligentných ľudí? Myslíte si, že ste trocha múdrejší ako ostatní? Ak by ste chceli byť, tu je test príznakov inteligentných ľudí. Môžete si ho spraviť a popracovať na sebe. Tieto príznaky majú aj kvalitní manažéri. (Článok je spracovaný podľa webu vmarkus.sk. Zdroj je uvedený nižšie).

Výsledok testu s potenciáom rastu:

Test si môžete stiahnuť …. TU

10 príznakov inteligentných ľudí:

1. Nehovoria toľko ako robia. Z jednoduchého dôvodu, vedia, že len tým, že počúvajú ostatných, sa stávajú inteligentnejšími.
2. Poznajú mnoho iných vecí, nielen tie, na ktoré sa špecializujú. Ich talent spočíva v tom, že neustále živia svoj záujem o to, čo robia ostatní.
3. S ľahkosťou žonglujú s prácou, domom a svojimi osobnými záujmami. A zároveň sa nikdy neunavia udržiavaním tejto rovnováhy. Keď žonglujú, nejako sa im podarí vyrovnať 100% s tým, čo robia, súčasne a okamžite a to na všetkých frontoch.
4. Zbierajú len relevantnými informáciami. Nie vždy, ale častejšie sledujú príbehy sociálnych sietí a obľúbených stránok, aby nimi neprechádzali irelevantné informácie, zachytávajú svetové trendy a nálady spoločnosti.
5. Dokonca aj keď bude všetko v ich živote nepríjemné, budú sa usmievať. Inteligentných ľudí nikdy nič nezaskočí, pretože ich inteligentné mozgy im dávajú možnosti pre vývoj udalostí rýchlejšie, ako sa môže stať niečo zlé.
6. Vedia, že sú to zvyčajne najchytrejší ľudia v miestnosti, ale nestrácajú čas dokazovaním svojej šikovnosti. Namiesto toho urobia čokoľvek, ak zistia, že z niekoho iného v miestnosti môžu urobiť tak inteligentného, akými sú oni.
7. Ak sú vodcami, urobia všetko, čo je v ich silách, aby sa ľudia, ktorí s nimi pracujú, stali múdrejšími, spoločenskejšími a populárnejšími ako vo svojom tíme. Nie sú hrozbou, pretože myslia synergicky. Z rovnakého dôvodu sa snažia zabezpečiť, aby ich zamestnanci boli múdrejší ako oni.
8. Majú skryté zručnosti, ktoré nikdy nepreukážu, kým ich nepotrebujú ukázať. Nepotrebujú sa chváliť, aby dokázali, že sú lepší ako ostatní.
9. Môžu alebo nemusia mať drahé vzdelanie. Keď sú blízko vás, nikdy nebudete vedieť, aké vzdelanie majú, kým neotvoríte ich životopis.
10. Nikdy, nikdy a za žiadnych okolností z vás neurobia hlupáka, aj keď by to mohli urobiť veľmi jednoducho. Naučili sa , že ak je niekto hlúpy, už sám o sebe vyzerá hlúpo.

Teraz poznáte znaky inteligentnej osoby. Ak chcete byť jednou z nich, prijmite myšlienku od Steve Jobs: „Všetko, čo vidíme okolo, je stvorené ľuďmi, ktorí nie sú múdrejší ako my. Sme schopní veci zmeniť, ovplyvniť ich a vytvoriť nové.

Zdroj: VMARKUS.sk zo dňa 4.12.2022
https://vmarkus.sk/vybrane/priznakov-inteligentnych-ludi-sk-258/?fbclid=IwAR3tPFoZdNYSqdB1zu6Ga7d_SMpfx8Dzm2CVB2Kb8cWzY7EkrlVIWU8uI50

1 myšlienka na “10 znakov inteligentných ľudí

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *